Sunday, 23 February 2014
Kam Heong Ayam
Bahan-bahan
3 ketul ayam - dipotong kecil
1 sudu kecil udang kering - direndam
3 ulas bawang putih - dicincang
1 biji bawang besar - hiris
1 batang serai - dihiris
1 tangkai daun kari
8 biji cili api - dipotong
2 sudu sos tiram
3 sudu kicap pekat manis
1/2 sudu kecil tepung jagung - dibancuh dengan sedikit air
sedikit lada hitam
Cara-cara
Tumiskan bawang putih hingga naik bau. Masukkan udang kering, masak hingga sedikit garing. Kemudian masukkan serai, sos tiram dan kicap. Masak sekejap dan masukkan ayam.
Setelah ayam masak, masukkan lada hitam, cili api, bawang besar dan daun kari. Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan sedikit air tadi. Sedap dimakan panas
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment