Tuesday 27 January 2015

Roti Daging Berlapis Cheese


Bahan-bahan

12 keping roti
3 biji telur ayam gred A
200ml susu segar
8 keping slice cheese

Inti Daging

300gm daging cincang
3 ulas bawang puting - cincang 
1 labu bawang besar - dadu
1 sudu teh lada hitam - ditumbuk halus
daun sup - hiris
garam dan gula

Panaskan minyak, tumiskan bawang putih dan bawang besar hingga kekuningan
Masukkan daging, masak hingga daging empuk
Kemudian masukkan lada hitam, garam dan gula secukup rasa
Setelah air daging kering dan empuk, tutup api masukkan daun sup dan biarkan sejuk seketika

Sediakan loyang/bekas pembakar
Sapukan butter pada loyang supaya tak melekat
Dalam bekas lain - masukkan telur, susu dan garam kacau hingga sebati
Ambil roti, celupkan dalam adunan susu dan telur tadi sekeping demi sekeping
Susun dalam loyang supaya jadi 1 lapisan
Kemudian taburkan inti daging tadi
Selepas itu, lapiskan pula dengan slice cheese
Ulang step yang sama sehingga roti habis
Balance susu curahkan dalam loyang tadi
Untuk lapisan terakhir taburkan inti daging dan kalau ada grated cheese bolehlah taburkan sekali

Bakar dalam oven dengan suju 170-180C selama 40-45minit


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Natasya Nadia
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur