Tuesday 17 December 2013

Cheesekut


Bahan-bahan

1 packet biskut deluxe crakers hup seng (original)
1/3 tin susu pekat
250gm cream cheese
1 sudu kecil esen vanilla
Susu full cream/fresh
Sedikit nestum

Cara-cara

Pukul cream cheese hingga kembang
Masukkan 1/3 tin susu pekat & 1 sudu esen vanilla, putar sedikit...
Masukkan pula 2 sudu susu segar, pastikan bancuhan tidak terlalu cair atau pekat
Ambil biskut dan celup dalam susu segar tadi, jangan lama sangat just nak bagi biskut serap susu sedikit
Kemudian susunkan 1 lapisan dalam loyang, lepas tu sapukan cream cheese dan taburkan nestum..
buat layer demi layer hingga agak2 balance cream cheese untuk topping agak tebal sikit
Atas sekali taburkan nestum untuk hiasan
Simpan dalam peti sejuk semalaman...



0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Natasya Nadia
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur