Sunday 15 December 2013

Trifle


Bahan-bahan

swiss roll/chiffon cake
1 tin buah2an dalam tin
1 tin susu cair + 1 tin air + 7 sudu gula + 4 sudu tepung custard
jem strawberry
jelly crystal nona konyaku
whipping cream/yogurt/ice cream vanilla 

1st layer
guna swiss roll/chiffon cake - apa2 perisa pun boleh ikut citarasa
susun kek rapat untuk base, lepas tu renjiskan sikit air buah2an dalam tin (untuk lembapkan kek)
Sapukan jem strawberry

2nd layer custard
1 tin susu cair
1 tin air
7 sudu gula
4 sudu tepung custard
sejukkan, bile dah keras sikit taburkan buah2an dalam tin atasnye

3rd layer jelly crystal 
sy guna jelly crystal nona sejukkan - cara buat ikut arahan di kotak

4th layer whipping cream/yogurt/ice cream vanilla 
Pukul whipping cream hingga gebu dengan sedikit gula & esen vanilla

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Natasya Nadia
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur